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Registros recuperados : 77 | |
4. | | OLIVEIRA, A. C.; CORREA, L. C.; NETTO, D. A. M. Análise de grupos de experimentos de milho, quanto a ordem de classificação de cultivares, em diferentes locais da região Centro-Oeste do Brasil. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 25.; SIMPOSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 1., 2004, Cuiabá, MT. Da agricultura familiar ao agronegócio: tecnologia, competitividade e sustentabilidade: [resumos expandidos]. Sete Lagoas: ABMS: Embrapa Milho e Sorgo; Cuiabá: Empaer, 2004. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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6. | | ARAÚJO, J. L. P.; CORREA, L. C.; COSTA, N. D.; RAMALHO, P. J. P. Análise dos custos de produção e rentabilidade do melão produzido na região do Sub-médio São Francisco. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, jul. 2002. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 42º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2002. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 20, n. 2, p. 320, jul. 2002. Suplemento 1. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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11. | | CORREA, L. C.; BIASOTO, A. C. T.; PEREIRA, G. E.; RYBKA, A. C. P. Development of methodology for the determination of organic acids in must, grape juice and wine by high performance liquid chromatography (HPLC). In: WORLD CONGRESS OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 16.; LATIN AMERICAN SEMINAR OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 17., 2012, Foz do Iguaçu. Addressing global food security and wellness through food science and technology: abstracts. Foz do Iguaçu: ALACCTA, 2012. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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13. | | SILVA, I. S.; CORREA, L. C.; BARROS, A. P. A.; BIASOTO, A. C. T. Effect of thermovinification temperature on the content of phenolic compounds, antioxidant potential, and color of syrah red wines. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 15., 2023, Campinas. A revolução da ciência de alimentos e nutrição: alimentando o mundo de forma sustentável: caderno [eletrônico] de resumos. Campinas: Galoá, 2023. Pôster 168527; SLACAN. 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente. |
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15. | | NASCIMENTO, A.; SOUZA, J. de; FREITAS, S.; CORREA, L. C.; PEREIRA, G. E. Phenolic composition of skins and pulps of grapes for traditional sparkling wines in the northeast of Brazil. In: GiESCO INTERNATIONAL MEETING, 20., 2017, Mendonza, Argentina. Book of full manuscripts... Mendonza, Argentina: GiESCO, 2017. p. 1081-1087. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | PADILHA, C. V. da S.; BIASOTO, A. C. T.; CORRÊA, L. C.; LIMA, M. dos S. Phenolic compounds and antioxidant activity of commercial tropical red wines (Vitis vinifera) from the São Francisco Valley, Brazil. IN: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON TROPICAL WINES, 5., 2016, Petrolina, PE. Book of abstracts...Petrolina, PE: Embrapa Semiárido, p. 58, 19 a 21 outubro, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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17. | | ARAÚJO, J. S.; CORREA, L. C.; SANTOS, C. A. F.; RIBEIRO, H. L. C.; OLIVEIRA, M. M. de. Acidez titulável, sólidos solúveis, vitamina C e proteína total em acessos de Psidium guajava. In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMI-ÁRIDO, 4., 2009, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido, 2009. p. 225-230. (Embrapa Semi-Árido. Documentos, 221). Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | CARVALHO, E. S. S. de; BIASOTO, A. C. T.; CORREA, L. C.; LIMA, M. A. C. de; DRUZIAN, J. I. Influência do tempo de maceração na composição físico-química, fenólica e coloração do vinho tinto Touriga nacional produzido no Submédio do Vale do São Francisco. In: ENCONTRO NACIONAL DA AGROINDÚSTRIA, 4., 2018, Bananeiras. Anais... Bananeiras: UFPB: CABA, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | BIASOTO, A. C. T.; CORREA, L. C.; PEREIRA, G. E.; OLIVEIRA, J. B.; MENEZES, T. R.; RYBKA, A. C. P. Influência do estádio de maturação da uva e tempo de duração da maceração sobre a estabilidade fenólica do vinho tinto tropical elaborado no Vale do São Francisco. In: CONGRESSO LATINO-AMERICANO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 15.; CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 13., 2015, Bento Gonçalves. Resumos... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho: Associação Brasileira de Enologia, 2015. 1 Pen drive. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido; Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 77 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
18/12/2018 |
Data da última atualização: |
24/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
SOUZA, N. L. G. D. de; MUNK, M.; BRANDAO, H. de M.; OLIVEIRA, L. F. C. de. |
Afiliação: |
Nelson Luís Gonçalves Dias de Souza, Universidade Federal de Tocantins; Michele Munk, UFJF; HUMBERTO DE MELLO BRANDAO, CNPGL; Luiz Fernando C. de Oliveira, UFJF. |
Título: |
Functionalization of poly(epichlorohydrin) using sodium hydrogen squarate: cytotoxicity and compatibility in blends with chitosan. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Polymer Bulletin, v. 75, n. 10, p. 4627-4639, 2018. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract Polymeric blends between chitosan and poly(epichlorohydrin) (PECH) modified with sodium hydrogen squarate were prepared by the casting method, using formic acid (85%) as the solvent. The compatibility of the blends was studied by different methods, such as Fourier transform infrared spectroscopy, Raman spectroscopy, and thermogravimetric analyses. Cytotoxicity assays were also performed by the direct contact method to assess the feasibility of using these materials in veterinary devices. Based on the analysis results, we concluded that these polymers are compatible due to the interaction between the NH3 + chitosan groups and CO- groups of the modified poly(epichlorohydrin), as well the hydrogen bond between the chlorine atom of the modified poly(epichlorohydrin) and the hydrogens of the chitosan methyl group. It is important to highlight that electrostatic interactions are also responsible for the non-toxicity of these materials in bovine fibroblast cells, which indicates the feasibility of their use in veterinary devices for cattle. |
Palavras-Chave: |
Compatibility; Poly(epichlorohydrin); Polymer blends. |
Thesaurus NAL: |
Chitosan; Cytotoxicity. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01744naa a2200217 a 4500 001 2101837 005 2023-01-24 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSOUZA, N. L. G. D. de 245 $aFunctionalization of poly(epichlorohydrin) using sodium hydrogen squarate$bcytotoxicity and compatibility in blends with chitosan.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aAbstract Polymeric blends between chitosan and poly(epichlorohydrin) (PECH) modified with sodium hydrogen squarate were prepared by the casting method, using formic acid (85%) as the solvent. The compatibility of the blends was studied by different methods, such as Fourier transform infrared spectroscopy, Raman spectroscopy, and thermogravimetric analyses. Cytotoxicity assays were also performed by the direct contact method to assess the feasibility of using these materials in veterinary devices. Based on the analysis results, we concluded that these polymers are compatible due to the interaction between the NH3 + chitosan groups and CO- groups of the modified poly(epichlorohydrin), as well the hydrogen bond between the chlorine atom of the modified poly(epichlorohydrin) and the hydrogens of the chitosan methyl group. It is important to highlight that electrostatic interactions are also responsible for the non-toxicity of these materials in bovine fibroblast cells, which indicates the feasibility of their use in veterinary devices for cattle. 650 $aChitosan 650 $aCytotoxicity 653 $aCompatibility 653 $aPoly(epichlorohydrin) 653 $aPolymer blends 700 1 $aMUNK, M. 700 1 $aBRANDAO, H. de M. 700 1 $aOLIVEIRA, L. F. C. de 773 $tPolymer Bulletin$gv. 75, n. 10, p. 4627-4639, 2018.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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